Biberli Lor Lor peyniri, peynir altı suyunun pıhtılaştırılması ile elde edilen bir süt ürünü olup oldukça yumuşak bir kıvama sahiptir. Ancak, bu peynirin kısa ömürlü ve çabuk bozulma özelliği bulunmaktadır. Evde yapımı oldukça basittir ve aynı zamanda tüm marketlerde rahatlıkla bulunabilir. Kalsiyum yönünden en zengin peynir çeşitlerinden biridir. İngilizlerin ünlü 'ricotta' peynirinin daha yumuşak bir versiyonudur. Bu tarif neredeyse her öğünde rahatlıkla kullanılabilir ve özellikle çocuklar için sabah kahvaltısında farklı bir alternatif olabilir. Görsel açıdan biraz süsleme yaparsanız daha da çekici olacaktır. Sabah kahvaltısı, ara öğün, 5 çayı ve akşam yemeklerinde meze olarak tercih edilebilir. Şimdi, bu basit ve pratik tarifimizi hemen vermeye başlayalım. Biberli Lor İçin Gerekli Malzemeler
Biberli Lor Nasıl Yapılır? Tüm biberlerimizi (yeşil, kırmızı ve sarı) güzelce yıkadıktan sonra içindeki çekirdekli kısımlarını temizleyip, yarım parmak kalınlığında doğruyoruz. Doğranmış olan biberleri teflon bir tavada az yağda yumuşayana kadar kavuruyoruz. Kavrulan biberler soğuduktan sonra, temizlenip ince ince kıyılan maydanozları ve lor peynirini biberlerle karıştırıyoruz. Tuz, karabiber ve kırmızı biberi damak tadımıza göre ayarlayıp üzerine bir miktar zeytinyağı gezdirip servis tabağına alıyoruz. Vermiş olduğum malzeme listesine ölçü eklemedim, çünkü malzemeleri isteğinize göre artırıp azaltabilirsiniz. Sonuç Biberli lor peyniri, hem besleyici hem de lezzetli bir alternatiftir. Kalsiyum yönünden zengin olan bu peynir, çocuklar ve yetişkinler için ideal bir kahvaltılık veya ara öğün seçeneğidir. Tarifi kendi damak zevkinize göre kolayca uyarlayabilirsiniz. Afiyet olsun. |