Fırında Biber Dolması Fırında Biber Dolması, görüntüsüyle göz dolduran ancak yapımı hiç de zor olmayan bir yemek olan fırında biber dolması hem misafirlerimize hem de ailemize zevkle sunabileceğimiz bir lezzettir. Etli ve zeytinyağlı olarak damak zevkimize göre çeşitlendirebiliriz. Genelde ocakta yaptığımız bu tarifi dilerseniz gelin bir de fırında deneyelim.
Fırında Biber Dolması Malzemeleri 6 Kişilik - 1 kg taze dolmalık biber
- 2 adet orta boy soğan
- 2 adet orta boy domates
- 1 su bardağı baldo pirinç
- 2 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- bir miktar maydanoz
- bir miktar taze nane
- dolmaların üzerini kapatmak üzere domates dilimleri
Fırında Biber Dolması Yapılışı
Dolmalık biberlerin saplarını ayıkladıktan sonra bol su ile yıkayıp süzüyoruz. Üzerine bir miktar tuz döküp beklemeye alıyoruz. Tavaya bir miktar yağ alıp, kuru soğanları iri iri doğrayarak tavada soteliyoruz. Bu sırada pirinçleri bolca yıkayıp süzüyoruz. Kavurduğumuz soğanın üzerine pirinçleri alıyoruz. Üzerine kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domatesleri koyuyoruz. Biber salçasını, baharatları ve bir çay bardağı kadar suyu ilave ediyoruz. En son içine sarımsağı rendeleyerek bir taşım kaynatıyoruz. Bir kere kaynadıktan sonra 1 çay kaşığı şekeri ekliyoruz. Taze nane ve maydanozu isteğe göre küçük küçük doğrayarak ilave ediyoruz. Daha önce temizleyip hazırladığımız dolmalık biberlerin içine harcımızı dolduruyoruz. Çok sıkı olmamasına dikkat ediyoruz. Pirinçlerin şişme payını hesaplayarak harcı yarısına kadar dolduruyoruz. Kapak yapmak üzere hazırladığımız domatesleri içini doldurduğumuz biberlerin üzerine kapatalım. Fırın tepsisine dik olarak yerleştirdiğimiz biberleri dizelim. Biberlerin alt kısımlarında çatal ile delik açalım. Bu şekilde üzerine eklediğimiz suyu çekmesi daha kolay olacaktır.1 çay bardağı ılık suyun içine biber salçası koyup karıştırıyoruz. Biberlerin üzerine gezdiriyoruz. Biberlerin parlaması için bir miktar zeytinyağı da döktükten sonra daha önce 180 derecede ısıttığımız fırına yerleştiriyoruz. Afiyet Olsun Son Güncelleme : 04.12.2018 01:37:30 Fırında Biber Dolması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 0 Yorum Yapılmış "Fırında Biber Dolması" Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin |  | Kapya Biber | Kapya biber, bu biber kırmızı renge sahip acı olmayan bol etli bir biberdir kırmızı biber diye de adlandırılır. Bu biber tam bir ecza deposudur. İçerisinde C K ve P vitamini bulunduran bu biber insan sağlığı üzerinde çok etkili ve faydalıdır. Hastalı... |  | Rüyada Yeşil Biber Görmek | Rüyada Yeşil Biber Görmek, Rüyada yeşil biber görmenin birden fazla anlamı bulunmaktadır ve bu anlamlar rüya sahibi kişinin gördüğü diğer simgelere göre değişmektedir. Rüyada görülen yeşil biber genel olarak, çekilecek zorlukların, sıkıntıların, ... |  | Rüyada Biber Görmek | Rüyada biber görmek, kişinin cinsiyetine, yaşadığı kültüre ve gerçek hayatta yaşadığı olaylara göre farklı şekiller de alimler tarafından yorumlanmaktadır. Rüyada biber görmek, insanın çok hırs yapması ve bu hırsın hayatta daima başarıların art arda... |  | Çarliston Biber | Çarliston biber, diğerlerine göre daha iri, uzun, kalın ve etli yapıda olur. Renk olarak sarı ve yeşil olanları, aynı zamanda acı ve tatlı olanları bulunmaktadır. Yemeklerde sebze olarak ya da baharat olarak tüketimi yaygındır. İçeriğindeki C vitamin... |  | Domatesli Biberli Et Kavurma | Domatesli Biberli Et Kavurma: Domatesli biberli et kavurma evimizin ana yemeklerinden biridir. Lezzeti en bilindik ve soframızdan eksik olmayan domatesle, biberin, kırmızı etinize eklenmesi ile yapılır. Hem lezzet hem görüntü olarak gönül rahatlığı ... |  | Biber | Biber, biber bir metreye kadar boyu uzayan tohumu sarı renkte olan ve patlıcangillerden bir sebze çeşididir. Kahraman Maraş Gaziantep gibi illerimizde tarlalarda bol miktarda üretimi yapılır. Güneydoğu illerimizde çoğunlukla biberler üretilir ve toz ... |  | Pul Biberli Yoğurt | Pul biberli yoğurt, özellikle kilo vermek isteyen kadınlar tarafından yaygın şekilde kullanılan, kullanımı ve hazırlanması kolay bir kür tarifidir. Daha çok göbek bölgesinde biriken yağları eritmek için etkili olan pul biberli yoğurt, 2 hafta boyunca... |  | Cin Biber | Cin biber, süs biberi olarak ta bilinen biber türüdür. Bu biberler genellikle turşu yapımında, ezme yapımında kullanılır. Capsicum frutescens çok yıllık çalımsı gövdeye sahip olan, sarı, yeşil ve kırmızı renkteki sivri ya da tombul biçiminde küçük ac... |  | Biberli Tavuk Sote | Biberli Tavuk Sote, sote ya da sote etmek kızgın tavada yüksek ateş ile pişirmek anlamına gelir. Bu yöntem daha çok et ve tavuk türlerinin pişirilmesinde kullanılır. İçeriğindeki mineralleri ve vitaminleri koruyarak tavukların daha kısa sürede pişiri... |  | Biber Tohumu | Biber Tohumu, Biber tohumu genellikle ilkbahar, sonbahar ve yaz ayları içerisindeki aylarda dikilmesi tavsiye edilmektedir.Biber tohumunda tohumun kalitesi ve ekimi hasadın verimliliği açısından oldukça önemli olmaktadır. Biber tohumu ekim derinl... |  | Biber Turşusu | Biber Turşusu, Günümüzde pek çok sebzenin turşusu yapılmaktadır. Özellikle kış aylarına yapılan hazırlıklar arasında turşu hemen hemen ilk sırada gelmektedir. Hemen hemen her evde yapılmakta olan turşular hem karışık hemde ayrı ayrı yapılmaktadır. Tu... |  | Kırmızı Biber Közlemesi | Kırmızı biber közlemesi, kırmızı biber Anadolu'nun her bölgesinde severek tüketilir. Közlenmiş biber hemen her sofrada salata ve meze olarak, kabul günlerinde ise ikramlık olarak hazırlayabileceğiniz sayısız seçeneği size sunan eşsiz lezzette bir sun... | | | Kapya Biber | | Rüyada Yeşil Biber Görmek | | Rüyada Biber Görmek | | Çarliston Biber | | Domatesli Biberli Et Kavurma | | Biber | | Pul Biberli Yoğurt | | Cin Biber | | Biberli Tavuk Sote | | Biber Tohumu | | Biber Turşusu | | Kırmızı Biber Közlemesi | | Kırmızı Biber Turşusu | | Yoğurt Limon Pul Biber | | Acı Biberli Domates Sosu | | Biber Yetiştiriciliği | | Pul Biber | | Kuru Patlıcan Biber Dolması | | Biberli Ekmek Hamuru | | Kırmızı Biber Sosu | | Fırında Biber Dolması | | Kırmızı Biber | | Dolmalık Biber | | Biberli Tuzlu Kurabiye | | Dolma Biber | | Biber Sosu | | Biber Kızartması | | Biberli Yoğurt | | Domatesli Biberli Poğaça | | Biberli Yumurta | Popüler İçerik | Kırmızı Biber Turşusu Kırmızı Biber Turşusu, Kış aylarının gelmesi ile her evde bir turşu telaşı başladı. Klasik salatalık turşusu ve karışık turşular her evde her kış zevk... | Yoğurt Limon Pul Biber Yoğurt limon pul biber: Yoğurt, harika bir protein kaynağı olup metabolizmayı hızlandırıcı özelliğe sahiptir. Pul biberin yağ yakıcı özelliği vardır.... | Acı Biberli Domates Sosu Acı Biberli Domates Sosu: ege yöresinde yapılan pratik ve lezzetli bir sostur. Acı biber ve rendelenmiş domates ile hazırlanıp kavanozlara koyduğumu... | Biber Yetiştiriciliği Biber Yetiştiriciliği; Dünyada üzerinde yetiştirilen 12.000.000 ton biberin yaklaşık olarak %23’ü Çin'de, %10’u Türkiye’de, %9’u Nijerya’da yetiştiril... | Pul Biber Pul Biber, Çoğunlukla sıcakta kurutularak yapılan pul biber, tat ve lezzeti arttırmak amacıyla yemeklerde ve kızartmalarda çeşni olarak kullanılmak... | Kuru Patlıcan Biber Dolması Kuru patlıcan biber dolması Türkiye'nin Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde sevilerek yapılan bir ana yemektir. Bölgeler içinde ... | |