Fırında Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Fırında Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Biber Dolması, görüntüsüyle göz dolduran ancak yapımı hiç de zor olmayan bir yemek olan fırında biber dolması hem misafirlerimize hem de ailemize zevkle sunabileceğimiz bir lezzettir. Etli ve zeytinyağlı olarak damak zevkimize göre çeşitlendirebiliriz. Genelde ocakta yaptığımız bu tarifi dilerseniz gelin bir de fırında deneyelim.

Fırında Biber Dolması Malzemeleri 6 Kişilik
  • 1 kg taze dolmalık biber
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 2 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • Bir miktar maydanoz
  • Bir miktar taze nane
  • Dolmaların üzerini kapatmak üzere domates dilimleri
Fırında Biber Dolması Nasıl Yapılır?

Dolmalık biberlerin saplarını ayıkladıktan sonra bol su ile yıkayıp süzüyoruz. Üzerine bir miktar tuz döküp beklemeye alıyoruz. Tavaya bir miktar yağ alıp, kuru soğanları iri iri doğrayarak tavada soteliyoruz. Bu sırada pirinçleri bolca yıkayıp süzüyoruz. Kavurduğumuz soğanın üzerine pirinçleri alıyoruz. Üzerine kabuklarını soyup küp-küp doğradığımız domatesleri koyuyoruz. Biber salçasını, baharatları ve bir çay bardağı kadar suyu ilave ediyoruz. En son içine sarımsağı rendeleyerek bir taşım kaynatıyoruz. Bir kere kaynadıktan sonra 1 çay kaşığı şekeri ekliyoruz. Taze nane ve maydanozu isteğe göre küçük küçük doğrayarak ilave ediyoruz. Daha önce temizleyip hazırladığımız dolmalık biberlerin içine harcımızı dolduruyoruz. Çok sıkı olmamasına dikkat ediyoruz. Pirinçlerin şişme payını hesaplayarak harcı yarısına kadar dolduruyoruz. Kapak yapmak üzere hazırladığımız domatesleri içini doldurduğumuz biberlerin üzerine kapatalım. Fırın tepsisine dik olarak yerleştirdiğimiz biberleri dizelim. Biberlerin alt kısımlarında çatal ile delik açalım. Bu şekilde üzerine eklediğimiz suyu çekmesi daha kolay olacaktır.1 çay bardağı ılık suyun içine biber salçası koyup karıştırıyoruz. Biberlerin üzerine gezdiriyoruz. Biberlerin parlaması için bir miktar zeytinyağı da döktükten sonra daha önce 180 derecede ısıttığımız fırına yerleştiriyoruz.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Biber Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Biber Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yoğurt Limon Pul Biber Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Limon Pul Biber Tarifi ve Malzemeleri

Biber Yetiştiriciliği ve Bakımı

Biber Yetiştiriciliği ve Bakımı

Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Pul Biber Tarifi ve Malzemeleri

Pul Biber Tarifi ve Malzemeleri

Biber Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Biber Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Domatesli Biberli Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Biberli Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Biberli Domates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Domates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kırmızı Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri