Fırında Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Fırında Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Biber Dolması

Fırında biber dolması, görüntüsüyle iştah kabartan ve yapımı oldukça kolay olan bir yemektir. Hem misafirlerimize hem de ailemize zevkle sunabileceğimiz bu lezzet, etli ve zeytinyağlı çeşitleriyle damak zevkimize hitap eder. Genelde ocakta yapılan bu tarifi, dilerseniz bir de fırında deneyelim.

Fırında Biber Dolması Malzemeleri (6 Kişilik)

  • 1 kg taze dolmalık biber
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 2 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • Bir miktar maydanoz
  • Bir miktar taze nane
  • Dolmaların üzerini kapatmak üzere domates dilimleri

Fırında Biber Dolması Nasıl Yapılır?

Dolmalık biberlerin saplarını ayıkladıktan sonra bol su ile yıkayıp süzün. Üzerine bir miktar tuz döküp beklemeye alın.

Tavaya bir miktar yağ alın ve kuru soğanları iri iri doğrayarak tavada soteleyin. Bu sırada pirinçleri bolca yıkayıp süzün. Kavurduğunuz soğanın üzerine pirinçleri ekleyin. Üzerine kabuklarını soyup küp küp doğradığınız domatesleri koyun.

Biber salçasını, baharatları ve bir çay bardağı kadar suyu ilave edin. En son içine sarımsağı rendeleyerek bir taşım kaynatın. Kaynadıktan sonra 1 çay kaşığı şeker ekleyin. Taze nane ve maydanozu isteğe göre küçük küçük doğrayarak ilave edin.

Daha önce temizleyip hazırladığınız dolmalık biberlerin içine harcı doldurun. Çok sıkı olmamasına dikkat edin; pirinçlerin şişme payını hesaplayarak harcı biberlerin yarısına kadar doldurun. Kapak yapmak üzere hazırladığınız domates dilimlerini biberlerin üzerine kapatın.

Fırın tepsisine dik olarak yerleştirdiğiniz biberleri dizin. Biberlerin alt kısımlarında çatal ile delik açın, bu şekilde üzerine eklediğiniz suyu çekmesi daha kolay olacaktır. Bir çay bardağı ılık suyun içine biber salçası koyup karıştırın ve biberlerin üzerine gezdirin. Biberlerin parlaması için bir miktar zeytinyağı dökün.

Daha önce 180 derecede ısıttığınız fırına yerleştirin ve yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Biberlerin üzeri kızarana kadar pişirmeye devam edin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Biber Yetiştiriciliği ve Bakımı

Biber Yetiştiriciliği ve Bakımı

Güncel

Biber Gazı Etkileri ve Zararları

Biber Gazı Etkileri ve Zararları

Güncel

Kırmızı Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri