Etli Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Etli Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Etli Biber Dolması, Mutfakların vazgeçilmezlerinden olan ve yanında da bol miktarda yoğurt ile tüketilen bir yemek türü olmaktadır. Özellikle ev hanımlarının misafiri geldiği zaman yaptıkları yemekler arasından biri olmaktadır. Çünkü genellikle ağır misafirlere etli yemekler tercih edilmektedir. Fakat bu yemeği her bayan aynı lezzette yapamamaktadır. Bu nedenle annelerden yardım alınmaktadır. Ayrıca biberine ve mevsimine göre pişme süresi değişen bu yemek tadı damaklarda bırakmaktadır. Hem doyurucu hem de lezzeti ile herkesi kendinize hayran bırakabilirsiniz.

Etli Biber Dolması Malzemeleri
  • 15 adet orta boy dolmalık biber
  • 250 gram dana kıyma
  • 1 su bardağı dolmalık pirinç
  • 50 gram margarin veya 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2-3 adet domates
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Kuru nane
Etli Biber Dolması Nasıl Yapılır?

İlk olarak dolmalık biberleri iyice yıkayalım daha sonra sap kısımlarını ayırarak kapak yapılabilecek gibi bıçak yardımı ile keselim ve bütün çekirdekleri çıkartalım. Biberlerin içini ise parmağınız ile hafif bir şekilde tuzlayalım. Sonra pirinçleri yıkayıp iyice süzelim ve daha sonra domateslerin kabuklarını ve çekirdeklerini ayırarak doğranmalıdır. Kıymayı, yemeklik doğranmış olan soğanı, margarinin veya sıvıyağın yarısını, pirinci, domatesleri, nane, maydanoz, tuz ve karabiber iyice harmanlayalım. Bir tatlı kaşığı ile biberlerin içini hazırlanan harç ile dolduralım çok fazla doldurmamaya özen gösterilmelidir çünkü pirinçler piştikçe şişmektedir ve dağılmalar meydana gelebilir. Doldurulan dolmalık biberleri derin olan bir tencereye dik ve yan yana olacak şekilde yerleştirilir. Geriye kalan yağı ve domates salçasını küçük bir tava içinde kavurarak içine iki bardak kaynar su ilave edilir ve hazırlanan sosu biberlerin yan tarafından tencereye koyulur. İçerisindeki su kaynayıncaya kadar yüksek ateşte pişirilmelidir ve kaynadıktan sonra ise kısık ateşe alınmalıdır. Yarım saat sonra biberlere çatal ile bakıldığı zaman rahat deliniyor ise dolma pişmiş ve servise hazır olduğu bilinir. Daha sonra sıcak sıcak tabaklara alınarak servis yapılır.

Etli Biber Dolması Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Domatesli Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Domates Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Domates Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Biber Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Biber Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Biber Tohumu Ekimi ve Bakımı

Biber Tohumu Ekimi ve Bakımı

Kuru Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Biber Yetiştiriciliği ve Bakımı

Biber Yetiştiriciliği ve Bakımı

Biber Salçası Tarifi ve Malzemeleri

Biber Salçası Tarifi ve Malzemeleri

Cin Biber Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Cin Biber Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Biberli Lor Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Lor Tarifi ve Malzemeleri

Biber Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Biber Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Biberli Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Ekmek Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Ekmek Tarifi ve Malzemeleri

Pul Biber Tarifi ve Malzemeleri

Pul Biber Tarifi ve Malzemeleri

Biber Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Biber Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Biberli Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Biberli Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Acı Biberli Domates Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Acı Biberli Domates Sosu Tarifi ve Malzemeleri