Domatesli Biberli Makarna Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Domatesli Biberli Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Biberli Makarna, Makarna durum buğdayından üretilmekte olan irmiğin bazı ve suyu zenginleştiren bazı maddeler ile harmanlanması ve isteğe göre şekil verilerek kurutulması sonucunda ortaya çıkan herkesçe bayılarak yenen yarı hazır besin maddesidir. Makarnanın kesinlikle durum buğdayından su ile irmik karışımından üretilmiş olması gerekir. Durum buğdayından üretilen buğdayın makarnalık kalitesini; enzim aktivitesi, tanesinin fiziksel özellikleri, pigment içeriği, protein miktarı ve endosperm yapısı içeriği gibi çeşitli birçok özelliği vardır. Sert durum buğdayından üretilen makarnada kullanılan irmik için en uygun olan buğday türüdür. Yumuşak olan buğdaydan ise pasta, ekmek ve tatlı yapmak için kullanılan un elde edilir. Bugün sizler ile bayılacağınız bir makarna tarifi olan domatesli biberli makarna tarifini vereceği hadi başlayalım.

Domatesli Biberli Makarna İçin Gerekli Malzemeleri
  • Yeterince tuz
  • 500 gram kıvırcık makarna (Daha farklı makarna çeşidi de kullanabilirsiniz.)
  • Sızma zeytinyağı
  • 240 gram domates
  • Fesleğen
  • Bir tane küçük boy sarı biber
  • 120 gram beyaz soğan
  • Bir tane küçük boy taze kırmızı biber
Domatesli Biberli Makarna Nasıl Yapılır?

Domatesli biberli makarna için öncelikle domateslerin içini oyun ve kaynar su içerisinde tam bir dakika bekletin. Sonra kabuklarını soyun ve çekirdeklerini alın ve küçük dilimleyin. Daha sonra taze kırmızı biber ile sarı biberi közledikten sonra kabuklarını soyun ve jülyen şeklinde doğrayın. Sonra soğanların kabuklarını soyun ve ince, ince doğrayın ve tava içine zeytinyağı ile üç dakika kadar soteleyin. Soteledikten sonra tavayı ocaktan indirin sonra jülyen kesmiş olduğunuz biberler, domates dilimleri, ince kıymış olduğunuz fesleğen ve tuzu da ilave ederek iyice karıştırın. Sosunu yaptıktan sonra sıra geldi makarnayı haşlama işlemine bunun için derin bir tencere içine tuzlu su yapın ve ocağa koyun. Su kaynadıktan sonra kıvırcık makarnaları kaynayan tuzlu suyun içine atın ve al dente haşlayın. Al dente haşladığınız makarnayı soğuk sudan geçirin ve süzün. Sonra yapmış olduğunuz domatesli biberli sosu da ilave edin ve servis tabaklarına alın. Yanında yoğurt ya da ayran ile enfes oluyor.

Afiyet Olsun.

Domatesli Biberli Makarna Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Biber Tohumu Ekimi ve Bakımı

Biber Tohumu Ekimi ve Bakımı

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Dolmalık Biber Tarifi ve Malzemeleri

Dolmalık Biber Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Ekmek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Ekmek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Biber Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Biber Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Biber Gazı Etkileri ve Zararları

Biber Gazı Etkileri ve Zararları

Güncel

Acı Biber Tarifi ve Malzemeleri

Acı Biber Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Bonfile Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Bonfile Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Biber Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Biber Kızartması Tarifi ve Malzemeleri