Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Pul Biberli Yoğurt

Pul Biberli Yoğurt

Pul biberli yoğurt, özellikle kilo vermek isteyen kadınlar tarafından yaygın şekilde kullanılan, kullanımı ve hazırlanması kolay bir kür tarifidir. Daha çok göbek bölgesinde biriken yağları eritmek için etkili olan pul biberli yoğurt, 2 hafta boyunca düzenli uygulandığında olumlu etkilerinden yararlanılabilir. Kilo vermek vücuttaki fazla yağlardan kurtulmak ile mümkün olur. Bu şekilde verilen kilolar kalıcı ve sağlıklıdır. Uygulanan bazı diyet programlarıyla kas ve sıvı kaybı yaşayarak kilo vermek mümkün olsa da bu durum hem sağlıksızdır hem de verilen kilolar fazlasıyla geri alınabilir. Kilo vermek için doğal ürünler kullanılarak hazırlanan kürler sayesinde yağ yakımını gerçekleştirmek sağlık açısından daha faydalıdır. Pul biberli yoğurt 1 ay düzenli uygulandığında 5-7 kilo vermek mümkün olur. Pul biberli yoğurt yaygın şekilde zayıflamak için kullanılsa da cilt bakımı içinde faydaları vardır. Yazımızın devamında zayıflamak ve cilt bakımı için pul biberli yoğurt nasıl hazırlanır ve kullanılır öğrenebilirsiniz.

Zayıflamak İçin Pul biberli yoğurt nasıl hazırlanır?


Pul biberli yoğurt yapımı için genelde limonda kullanılır. Kullanılacak yoğurt ve pul biberinin mutlaka iyi kalitede olması sonucu daha olumlu etkileyecektir. Pul biberi doğal seçilmelidir. Kür için pul biber yerine zerdeçal de tercih edilebilir.

Pul biberli yoğurt malzemeleri

  • 3 yemek kaşığı az yağlı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı doğal pul biber
  • Yarım limon suyu

Pul biberli yoğurt nasıl yapılır?


Uygun bir kâsenin içine yoğurt eklenir. Üzerine yarım limon suyu ve pul biber eklenerek iyice karıştırılır. Hazırlanan karışım yatmadan 30-60 dakika önce yenir. Pul biberli yoğurt yendikten sonra herhangi bir şey yenmeden ve içilmeden yatılmalıdır.

Diğer zayıflama kürlerinde de olduğu gibi pul biberli yoğurt tek başına kilo vermeyi sağlamaz. Kür uygulandığında kişinin vücut yapısına uygun bir diyet ve egzersiz programı uygulaması gerekir.

Pul biberli yoğurt tüketiminde dikkat edilecek noktalar

Kürden tam anlamıyla yararlanabilmek için mutlaka hareketli bir yaşam tarzı seçilmelidir. Hareketsiz bir yaşam süren kişilerin yalnızca pul biberli yoğurt tüketerek zayıflaması mümkün değildir. Pul biberli yoğurt tüketimiyle birlikte günlük aktivite oranı artmalıdır. Örneğin, merdivenler için asansör kullanılıyorsa bu alışkanlık vazgeçilerek yürümek tercih edilmelidir. Beraberinde gün içinde özellikle akşam yemeklerinden sonra 45 dakikalık tempolu yürüyüş faydalı olur.

Bağırsak düzenli çalışması için tüketilen gıdalara dikkat edilmelidir. Beraberinde bağırsak hareketlerini arttıran egzersizler uygulanmalıdır. Sabah kahvaltılardan önce 4-5 tane kuru kayısı yemek bağırsakların aktif şekilde çalışmasını sağlar. Yine günde farklı saatlerde en fazla 2 tane keçiboynuzu bağırsakları hareketlendirmek için yenebilir. Bununla birlikte su tüketimi bağırsakların çalışması için önemlidir. Günde en az 2-2,5 litre su mutlaka tüketilmelidir.

Pul biberli yoğurt kullanımında gebelerin dikkatli olması gerekir. Gebelik dönemi diyet ya da zayıflamak için herhangi bir kür uygulamak adına uygun bir dönem değildir. Emzirme döneminde olan kadınlar eğer pul biberli yoğurt kürü denemek istiyorsa mutlaka doktoruna danışmalıdır.

Cilt bakımı için pul biberli yoğurt kullanımı

Kilo vermek adına hazırlanan kür cilt bakımı içinde kullanılabilir. Özellikle sivilce problemine karşı etkili olan pul biberli yoğurt ciltte sivilcelerin bulunduğu alanlara maske şeklinde tatbik edilebilir. Sivilce ile siyah noktalar içinde faydalıdır. Kür gece yatmadan bir saat önce hafif masaj hareketleriyle cilde uygulanır. En fazla 20 dakika bekletilerek bol suyla yıkanır. Cilt bakımı, sivilce ve siyah nokta problemi için haftada 1-2 defa uygulanabilir.
Son Güncelleme : 19.01.2024 01:42:03
Pul Biberli Yoğurt ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Pul Biberli Yoğurt Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Pul Biberli Yoğurt"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Kapya Biber
Kapya Biber
Kapya biber, bu biber kırmızı renge sahip acı olmayan bol etli bir biberdir kırmızı biber diye de adlandırılır. Bu biber tam bir ecza deposudur. İçerisinde C, K ve P vitamini bulunduran bu biber insan sağlığı üzerinde çok etkili ve faydalıdır. Hastal...
Çarliston Biber
Çarliston Biber
Çarliston biber, diğerlerine göre daha iri, uzun, kalın ve etli yapıda olur. Renk olarak sarı ve yeşil olanları, aynı zamanda acı ve tatlı olanları bulunmaktadır. Yemeklerde sebze olarak ya da baharat olarak tüketimi yaygındır. İçeriğindeki C vitamin...
Domatesli Biberli Et Kavurma
Domatesli Biberli Et Kavurma
Domatesli Biberli Et Kavurma: Domatesli biberli et kavurma evimizin ana yemeklerinden biridir. Lezzeti en bilindik ve soframızdan eksik olmayan domatesle, biberin, kırmızı etinize eklenmesi ile yapılır. Hem lezzet hem görüntü olarak gönül rahatlığı i...
Biber
Biber
Biber, biber bir metreye kadar boyu uzayan tohumu sarı renkte olan ve patlıcangillerden bir sebze çeşididir. Kahraman Maraş Gaziantep gibi illerimizde tarlalarda bol miktarda üretimi yapılır. Güneydoğu illerimizde çoğunlukla biberler üretilir ve toz ...
Cin Biber
Cin Biber
Cin biber, süs biberi olarak da bilinen biber türüdür. Bu biberler genellikle turşu yapımında, ezme yapımında kullanılır. Capsicum frutescens çok yıllık çalımsı gövdeye sahip olan, sarı, yeşil ve kırmızı renkteki sivri ya da tombul biçiminde küçük ac...
Biberli Tavuk Sote
Biberli Tavuk Sote
Biberli Tavuk Sote, sote ya da sote etmek kızgın tavada yüksek ateş ile pişirmek anlamına gelir. Bu yöntem daha çok et ve tavuk türlerinin pişirilmesinde kullanılır. İçeriğindeki mineralleri ve vitaminleri koruyarak tavukların daha kısa sürede pişiri...
Biber Tohumu
Biber Tohumu
Biber Tohumu, Biber tohumu genellikle ilkbahar, sonbahar ve yaz ayları içerisindeki aylarda dikilmesi tavsiye edilmektedir. Biber tohumunda tohumun kalitesi ve ekimi hasadın verimliliği açısından oldukça önemli olmaktadır. Biber tohumu ekim derinliği...
Biber Turşusu
Biber Turşusu
Biber Turşusu, Günümüzde pek çok sebzenin turşusu yapılmaktadır. Özellikle kış aylarına yapılan hazırlıklar arasında turşu hemen hemen ilk sırada gelmektedir. Hemen hemen her evde yapılmakta olan turşular hem karışık hem de ayrı ayrı yapılmaktadır. T...
Kırmızı Biber Közlemesi
Kırmızı Biber Közlemesi
Kırmızı biber közlemesi, kırmızı biber Anadolu'nun her bölgesinde severek tüketilir. Közlenmiş biber hemen her sofrada salata ve meze olarak, kabul günlerinde ise ikramlık olarak hazırlayabileceğiniz sayısız seçeneği size sunan eşsiz lezzette bir sun...
Kırmızı Biber Turşusu
Kırmızı Biber Turşusu
Kırmızı Biber Turşusu, Kış aylarının gelmesi ile her evde bir turşu telaşı başladı. Klasik salatalık turşusu ve karışık turşular her evde her kış zevkle tüketilmektedir. Ancak yeni tatlara da kapıyı aralamak gerekir. Kırmızı biber turşusu tarifimiz k...
Yoğurt Limon Pul Biber
Yoğurt Limon Pul Biber
Yoğurt limon pul biber: Yoğurt, harika bir protein kaynağı olup metabolizmayı hızlandırıcı özelliğe sahiptir. Pul biberin yağ yakıcı özelliği vardır. Limon ise toksinlerden vücudu arındırmaya yardımcı olur. Bu karışımlar bir araya geldiğinde müthiş b...
Acı Biberli Domates Sosu
Acı Biberli Domates Sosu
Acı Biberli Domates Sosu: ege yöresinde yapılan pratik ve lezzetli bir sostur. Acı biber ve rendelenmiş domates ile hazırlanıp kavanozlara koyduğumuz sos kışın pilav yanına bayanların kadın toplantılarında bir tabak kısır yanında süper gider. Bu hari...

 

Kapya Biber
Çarliston Biber
Domatesli Biberli Et Kavurma
Biber
Pul Biberli Yoğurt
Cin Biber
Biberli Tavuk Sote
Biber Tohumu
Biber Turşusu
Kırmızı Biber Közlemesi
Kırmızı Biber Turşusu
Yoğurt Limon Pul Biber
Acı Biberli Domates Sosu
Biber Yetiştiriciliği
Pul Biber
Kuru Patlıcan Biber Dolması
Biberli Ekmek Hamuru
Kırmızı Biber Sosu
Fırında Biber Dolması
Kırmızı Biber
Dolmalık Biber
Biberli Tuzlu Kurabiye
Dolma Biber
Biber Sosu
Biber Kızartması
Biberli Yoğurt
Domatesli Biberli Poğaça
Biberli Yumurta
Biberli Lor
Domates Kırmızı Biber Sosu
Popüler İçerik
Biber Yetiştiriciliği
Biber Yetiştiriciliği
Biber Yetiştiriciliği; Dünyada üzerinde yetiştirilen 12.000.000 ton biberin yaklaşık olarak %23’ü Çin'de, %10’u Türkiye’de, %9’u Nijerya’da yetiştiril...
Pul Biber
Pul Biber
Pul Biber, Çoğunlukla sıcakta kurutularak yapılan pul biber, tat ve lezzeti arttırmak amacıyla yemeklerde ve kızartmalarda çeşni olarak kullanılmak...
Kuru Patlıcan Biber Dolması
Kuru Patlıcan Biber Dolması
Kuru patlıcan biber dolması Türkiye'nin Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde sevilerek yapılan bir ana yemektir. Bölgeler içinde ...
Biberli Ekmek Hamuru
Biberli Ekmek Hamuru
Biberli Ekmek Hamuru, Biberli ekmek, gerek misafirlerimiz için, kadınların günlerinde veya bir sabah kahvaltısı, ikindi çayı için yapabileceğimiz bir ...
Kırmızı Biber Sosu
Kırmızı Biber Sosu
Kırmızı Biber Sosu, ev hanımları tarafından sıklıkla hazırlanan bir sostur. Kırmızı biber ve domates kışın bulunmadığı için yaz aylarında hazırlanıp k...
Fırında Biber Dolması
Fırında Biber Dolması
Fırında Biber Dolması, görüntüsüyle göz dolduran ancak yapımı hiç de zor olmayan bir yemek olan fırında biber dolması hem misafirlerimize hem de ailem...
Kırmızı Biber
Kırmızı Biber
Kırmızı biber, kırmızı biber tohumları ile çoğaltılarak üretimi yapılan bir sebzedir. Oldukça faydalı bir besindir ve bir çok şekilde yemek yapılarak ...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kapya Biber
Çarliston Biber
Domatesli Biberli Et Kavurma
Biber
Pul Biberli Yoğurt
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024