Kırmızı Biber Közlemesi Kırmızı biber, Anadolu'nun her bölgesinde severek tüketilen bir sebzedir. Közlenmiş biber, hemen her sofrada salata ve meze olarak, kabul günlerinde ise ikramlık olarak hazırlanabilir. Bu yöntem, kırmızı biberin eşi benzeri olmayan lezzetini ortaya çıkararak, çeşitli sunum seçenekleri sunar. Kırmızı Biber Közlemesi Nasıl Yapılır? İlk olarak, 5-6 adet iri kırmızı biberi bir çatal ile birkaç yerinden delin. Bu işlem, biberlerin közleme esnasında içlerinin daha iyi pişmesini sağlar. Daha sonra, üzerine yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. 250 derece fırında üzeri siyah oluncaya kadar pişirin. Biberlerin yeteri kadar közlendiğini üzerindeki çatlaklardan anlayabilirsiniz. Biberler yeteri kadar piştiğinde fırından çıkarılıp soğuması için bir kenara kaldırılır. Daha sonra kabuklarını soyup istediğiniz şekilde hazırlayabilir veya buzdolabı poşetine koyup dondurarak kışın tüketmek üzere saklayabilirsiniz. Közlenmiş Biber ile Hazırlayabileceğiniz Bazı Tarifler Közlenmiş Biber Salatası Malzemeler
Közlenmiş Biber Salatası Nasıl Yapılır? Közlenmiş biberlerin çekirdeklerini çıkardıktan sonra ince ince doğrayın. Üzerine ceviz içi serpiştirin. Daha sonra tuz, kırmızı pul biber, zeytinyağı ve nar ekşisini ilave edip karıştırın. Servis tabağına alın ve üzerine ince doğranmış dereotu serpiştirin. Arzuya göre süzme yoğurt veya sade olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. Yoğurtlu Közlenmiş Biber Malzemeler
Yoğurtlu Közlenmiş Biber Nasıl Yapılır? İlk olarak közlenmiş biberlerin çekirdeklerini çıkararak jülyen doğrayın. Daha sonra servis tabağına alıp, üzerine bir miktar tuz ve bir çorba kaşığı zeytinyağı gezdirin. Süzme yoğurt ile normal yoğurdu bir kâsenin içinde pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın. Sarımsağı sahanda ezip yoğurda ilave edin. Yeteri kadar tuz ekleyip, karıştırmaya devam edin. Hazırlamış olduğunuz sarımsaklı yoğurdu biberlerin üzerine dökün. Üzerine zeytinyağı gezdirin. Son olarak kekik ve nane serpiştirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. |