Kırmızı Biber Közlemesi Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Kırmızı Biber Közlemesi Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı biber közlemesi, kırmızı biber Anadolu'nun her bölgesinde severek tüketilir. Közlenmiş biber hemen her sofrada salata ve meze olarak, kabul günlerinde ise ikramlık olarak hazırlayabileceğiniz sayısız seçeneği size sunan eşsiz lezzette bir sunum hazırlama seçenekleri sunacaktır.

Kırmızı Biber Közlemesi Nasıl Yapılır?

5.6 adet iri kırmızı bibere çatal ile birkaç yerinden delinir. Bu işlem biberlerin közleme esnasında içlerinin daha iyi pişmesini sağlayacaktır. Daha sonra üzerine yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisinin üzerine yerleştirilir. 250 derece fırında üzeri siyah oluncaya kadar pişirilir. Biberlerin yeteri kadar közlendiğini üzerindeki çatlaklardan anlayabilirsiniz. Biberler yeteri kadar piştiğinde fırından çıkarılıp soğuması için bir kenara kaldırılır. Daha sonra kabukları soyarak istediğiniz şekilde hazırlayabilir veya buz dolabı poşetine koyup buzluğa atarak kışın tüketmek üzere kaldırabilirsiniz.

Közlenmiş biber ile hazırlayabileceğiniz, bazı tarifler

Közlenmiş biber salatası malzemeler
  • 5 adet közlenmiş biber
  • 3 çorba kaşığı ceviz içi
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
Közlenmiş biber salatası nasıl yapılır?

Közlenmiş biber çekirdeklerini çıkardıktan sonra ince ince doğranır. Üzerine ceviz içi serpiştirilir. Daha sonra tuz, kırmızı pul biber, zeytinyağı ve nar ekşisi ilave edilip karıştırılır. Servis tabağına alınır ve üzerine ince doğranmış dere otu serpiştirilir. Arzuya göre süzme yoğurt veya sade olarak servis edilir.

Afiyet olsun.

Yoğurtlu közlenmiş biber malzemeler
  • 5 adet közlenmiş biber
  • 2 çorba kaşığı süzme yoğurt
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • Kekik
  • Nane
  • Yeteri kadar tuz
Yoğurtlu közlenmiş biber nasıl yapılır?

İlk olarak közlenmiş biberleri çekirdeklerini çıkararak jülyen doğruyoruz. Daha sonra servis tabağına alıp, üzerine bir miktar tuz ve bir çorba kaşığı zeytinyağı gezdiriyoruz. Süzme yoğurt ile normal yoğurdu bir kâsenin içinde pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırıyoruz. Sarımsağı sahanda ezip yoğurda ilave ediyoruz. Yeteri kadar tuz ekleyip, karıştırmaya devam ediyoruz. Hazırlamış olduğumuz sarımsaklı yoğurdu biberlerin üzerine döküyoruz. Üzerine zeytinyağı, gezdiriyoruz. Son olarak kekik ve nane serpiştirip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Kırmızı Biber Közlemesi Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Biber Tohumu Ekimi ve Bakımı

Biber Tohumu Ekimi ve Bakımı

Biber Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Biber Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Biberli Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Biberli Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Domates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Domates Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Acı Biber Tarifi ve Malzemeleri

Acı Biber Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Omlet Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Omlet Tarifi ve Malzemeleri