Biberli Bonfile Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Biberli Bonfile Tarifi ve Malzemeleri

Bonfile, dananın sırt kısmından çıkarılan ve her hayvanda iki adet bulunan bir et çeşididir. Bonfile, damak tadına göre değişik pişirme yöntemlerine sahiptir. İster az pişmiş ister çok pişmiş olarak hazırlayabilirsiniz. Ayrıca bonfile eti, salatalarda da kullanılabilen bir et çeşididir. Bonfile eti, gerek görüntüsü gerekse lezzeti bakımından etlerin kralı olarak kabul edilir. Bu nedenle, bonfile etini alırken etten anlayan birisi olmak önemlidir.

Biberli Bonfile Malzemeleri

  • Altı adet bonfile parçası
  • 12 adet dilimlenmiş kültür mantarı
  • Bir yemek kaşığı tane karabiber
  • İki yemek kaşığı krema
  • Üç diş sarımsak
  • İki yemek kaşığı tereyağı
  • Bir çay kaşığı tuz

Biberli Bonfile Nasıl Yapılır?

Bonfile parçalarının yemeğe hazırlanması, yemeğin ne kadar lezzetli olacağını belirler, bu nedenle oldukça önemlidir. Büyük bir et parçası olarak alınan bonfile etinin iyice sinir ve yağlardan arındırılması gerekmektedir. Bu şekilde temizlenen bonfile eti, iki yüz gramlık parçalar halinde kesilmeli ve her parça mutlaka ezilmelidir. Dana bonfile eti, diğer etlere nazaran çok az yağlı olduğundan, hazırlarken hafifçe yağlanması gerekir. Bu nedenle bonfile etinin hazırlanma aşamasında üzerine zeytinyağı dökülmesi, etin yumuşak olmasını sağlar. Daha sonra havanda dövülen karabiberler hazırlanarak bonfile etinin üzerine serpiştirilir ve ardından tuz da ilave edilerek bir fırça yardımıyla yağın kayganlaştırıcı özelliği kullanılarak iyice etin üzerine yayılması gerekir. Bonfile eti, isteğinize göre ister ızgarada isterse de tava içerisinde çift yönlü olarak pişirilir. Pişme esnasında az pişmiş veya çok pişmiş olması tamamen tercih meselesidir.

Diğer taraftan, başka bir tava içerisine yağ ilave edilerek ocağa alınır ve içerisine mantar ve havanda ezilmiş sarımsak ilave edilerek sotelenir. Bonfilede kullanılan ve hazır olarak her yerde satılan demi-glace sosu da ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Daha sonra kaynamaya başlayan sosun içerisine öncelikli olarak krema ilave edilerek bir iki tur karıştırılır ve ardından pişen bonfile etleri içerisine ilave edilir. Etin de eklenmesi ile bir iki tur daha pişirildikten sonra artık biberli bonfile etimiz hazır ve servis edilebilir hale gelir. İstediğiniz garnitür ile süsleyerek bonfile etini servis yapabilirsiniz. Unutmayın, sosun etin üzerine dökülmesi hem tadını hem de görselliğini güzelleştirir.

Afiyet olsun.

Biberli Bonfile Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yoğurt Limon Pul Biber Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Limon Pul Biber Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Biberli Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Biberli Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Lor Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Lor Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Biberli Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Biberli Et Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Biberli Domates Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Domates Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Biberli Ekmek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Ekmek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Biberli Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Acı Biberli Domates Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Acı Biberli Domates Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Acı Biber Tarifi ve Malzemeleri

Acı Biber Tarifi ve Malzemeleri

Cin Biber Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Cin Biber Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Biber Yetiştiriciliği ve Bakımı

Biber Yetiştiriciliği ve Bakımı

Biberli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri