Kırmızı Biber Dolması Kırmızı biber dolması, sonbahar ayları başta olmak üzere her mevsim yapılabilecek bir dolma türü. Diğer sebze dolmalarından farklı olarak fırına da atılıyor. Hem etlisi hem de zeytinyağlısı yapılan dolma tek başına yapılacağı gibi diğer dolmalara renk ilavesi olarak da aynı tencerede beraber pişirilebilir. Zevke göre nar ekşisi ekseriyette etli olanlara konulsa da zeytinyağlı kırmızı biber dolmasına da yakışıyor. Zeytinyağlı kırmızı biber dolmasının yapılışı: - 500 gram kırmızı biber
- 1 su bardağı pirinç
- 1 tane kuru soğan
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 tane domates
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Yeteri miktarda tuz
- Domates (kapak yapmak için)
Pişirmek için: - 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı salça
Kırmızı biberlerin başları kesilip çekirdekleri temizlenir. Güzelce yıkanır ve süzülür. Derin bir kabın içerisine 1 adet kuru soğan ve domates küp küp doğranıp konur. Pirinçler yıkanıp kaba eklenir. Kuş üzümü, kuru nane, tuz, tarçın, karabiber, 2 kaşık salca ve zeytin yağı da kabın içerisine konur, iyice karıştırılır. Hazırlanan harç ile biberlerin içleri bir kaşık yardımıyla doldurulur. 1 adet domates, biberlerin ağızlarının ebadında dilimlenip dolmalara kapak yapılır. Bir tencerende 1 kaşık salca, biraz zeytinyağı ile kızartılıp üzerine 2 su bardağı su eklenir. Dolmalar bu tencerenin içerisine dizilip ocağa konur. Dolmanın suyu kaynayana kadar yüksek ateşte pişirilir. Daha sonra ateş kısılıp dolmalar pişmeye bırakılır. Suyu az gelirse sıcak su takviyesi yapılabilir. Dolmalar piştikten sonra tencere, uygun bir fırın tepsisine ters çevrilerek dolmalar suyuyla beraber tepsiye konur. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 15 dk. daha pişirilir. Fırından çıkarıldıktan sonra sıcak olarak servis edilir.
Etli kırmızı biber dolmasının hazırlanışı: - 1 kg kırmızı biber
- 100 gr kıyma
- 2,5 su bardağı kırık pirinç
- 2 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tercihe göre 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Maydanoz
- Sıvı yağ
- Tuz
Kırmızı biberlerin başları bir bıçak yardımıyla kesilir, çekirdekleri temizlenir. Yıkanıp süzülür. Kuru soğan ve maydanozlar küçük küçük doğranır. Derin bir kabın içerisine kıyma, yıkanmış pirinç, doğranmış soğan, maydanoz, salca ve tüm baharatlar konup harmanlanır. Tercih edilirse biraz da sumak atılabilir. Biberlerin içleri üzerlerinde biraz boşluk kalacak şekilde doldurulur. Bir tencerenin içine dizilir. Üzerlerine yeterli miktarda sıvı yağ gezdirilir. Biberlerin üzerini geçmeyecek şekillde sıcak su dökülüp pişirilmeye bırakılır. 40-45 dk. sonra altı söndürülüp demlendirilir. Sıcak olarak servis edilir.
Son Güncelleme : 28.11.2018 13:16:21 Kırmızı Biber Dolması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 0 Yorum Yapılmış "Kırmızı Biber Dolması" Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin |  | Kapya Biber | Kapya biber, bu biber kırmızı renge sahip acı olmayan bol etli bir biberdir kırmızı biber diye de adlandırılır. Bu biber tam bir ecza deposudur. İçerisinde C K ve P vitamini bulunduran bu biber insan sağlığı üzerinde çok etkili ve faydalıdır. Hastalı... |  | Rüyada Yeşil Biber Görmek | Rüyada Yeşil Biber Görmek, Rüyada yeşil biber görmenin birden fazla anlamı bulunmaktadır ve bu anlamlar rüya sahibi kişinin gördüğü diğer simgelere göre değişmektedir. Rüyada görülen yeşil biber genel olarak, çekilecek zorlukların, sıkıntıların, ... |  | Rüyada Biber Görmek | Rüyada biber görmek, kişinin cinsiyetine, yaşadığı kültüre ve gerçek hayatta yaşadığı olaylara göre farklı şekiller de alimler tarafından yorumlanmaktadır. Rüyada biber görmek, insanın çok hırs yapması ve bu hırsın hayatta daima başarıların art arda... |  | Çarliston Biber | Çarliston biber, diğerlerine göre daha iri, uzun, kalın ve etli yapıda olur. Renk olarak sarı ve yeşil olanları, aynı zamanda acı ve tatlı olanları bulunmaktadır. Yemeklerde sebze olarak ya da baharat olarak tüketimi yaygındır. İçeriğindeki C vitamin... |  | Domatesli Biberli Et Kavurma | Domatesli Biberli Et Kavurma: Domatesli biberli et kavurma evimizin ana yemeklerinden biridir. Lezzeti en bilindik ve soframızdan eksik olmayan domatesle, biberin, kırmızı etinize eklenmesi ile yapılır. Hem lezzet hem görüntü olarak gönül rahatlığı ... |  | Biber | Biber, biber bir metreye kadar boyu uzayan tohumu sarı renkte olan ve patlıcangillerden bir sebze çeşididir. Kahraman Maraş Gaziantep gibi illerimizde tarlalarda bol miktarda üretimi yapılır. Güneydoğu illerimizde çoğunlukla biberler üretilir ve toz ... |  | Pul Biberli Yoğurt | Pul biberli yoğurt, özellikle kilo vermek isteyen kadınlar tarafından yaygın şekilde kullanılan, kullanımı ve hazırlanması kolay bir kür tarifidir. Daha çok göbek bölgesinde biriken yağları eritmek için etkili olan pul biberli yoğurt, 2 hafta boyunca... |  | Cin Biber | Cin biber, süs biberi olarak ta bilinen biber türüdür. Bu biberler genellikle turşu yapımında, ezme yapımında kullanılır. Capsicum frutescens çok yıllık çalımsı gövdeye sahip olan, sarı, yeşil ve kırmızı renkteki sivri ya da tombul biçiminde küçük ac... |  | Biberli Tavuk Sote | Biberli Tavuk Sote, sote ya da sote etmek kızgın tavada yüksek ateş ile pişirmek anlamına gelir. Bu yöntem daha çok et ve tavuk türlerinin pişirilmesinde kullanılır. İçeriğindeki mineralleri ve vitaminleri koruyarak tavukların daha kısa sürede pişiri... |  | Biber Tohumu | Biber Tohumu, Biber tohumu genellikle ilkbahar, sonbahar ve yaz ayları içerisindeki aylarda dikilmesi tavsiye edilmektedir.Biber tohumunda tohumun kalitesi ve ekimi hasadın verimliliği açısından oldukça önemli olmaktadır. Biber tohumu ekim derinl... |  | Biber Turşusu | Biber Turşusu, Günümüzde pek çok sebzenin turşusu yapılmaktadır. Özellikle kış aylarına yapılan hazırlıklar arasında turşu hemen hemen ilk sırada gelmektedir. Hemen hemen her evde yapılmakta olan turşular hem karışık hemde ayrı ayrı yapılmaktadır. Tu... |  | Kırmızı Biber Közlemesi | Kırmızı biber közlemesi, kırmızı biber Anadolu'nun her bölgesinde severek tüketilir. Közlenmiş biber hemen her sofrada salata ve meze olarak, kabul günlerinde ise ikramlık olarak hazırlayabileceğiniz sayısız seçeneği size sunan eşsiz lezzette bir sun... | | | Kapya Biber | | Rüyada Yeşil Biber Görmek | | Rüyada Biber Görmek | | Çarliston Biber | | Domatesli Biberli Et Kavurma | | Biber | | Pul Biberli Yoğurt | | Cin Biber | | Biberli Tavuk Sote | | Biber Tohumu | | Biber Turşusu | | Kırmızı Biber Közlemesi | | Kırmızı Biber Turşusu | | Yoğurt Limon Pul Biber | | Acı Biberli Domates Sosu | | Biber Yetiştiriciliği | | Pul Biber | | Kuru Patlıcan Biber Dolması | | Biberli Ekmek Hamuru | | Kırmızı Biber Sosu | | Fırında Biber Dolması | | Kırmızı Biber | | Dolmalık Biber | | Biberli Tuzlu Kurabiye | | Dolma Biber | | Biber Sosu | | Biber Kızartması | | Biberli Yoğurt | | Domatesli Biberli Poğaça | | Biberli Yumurta | Popüler İçerik | Kırmızı Biber Turşusu Kırmızı Biber Turşusu, Kış aylarının gelmesi ile her evde bir turşu telaşı başladı. Klasik salatalık turşusu ve karışık turşular her evde her kış zevk... | Yoğurt Limon Pul Biber Yoğurt limon pul biber: Yoğurt, harika bir protein kaynağı olup metabolizmayı hızlandırıcı özelliğe sahiptir. Pul biberin yağ yakıcı özelliği vardır.... | Acı Biberli Domates Sosu Acı Biberli Domates Sosu: ege yöresinde yapılan pratik ve lezzetli bir sostur. Acı biber ve rendelenmiş domates ile hazırlanıp kavanozlara koyduğumu... | Biber Yetiştiriciliği Biber Yetiştiriciliği; Dünyada üzerinde yetiştirilen 12.000.000 ton biberin yaklaşık olarak %23’ü Çin'de, %10’u Türkiye’de, %9’u Nijerya’da yetiştiril... | Pul Biber Pul Biber, Çoğunlukla sıcakta kurutularak yapılan pul biber, tat ve lezzeti arttırmak amacıyla yemeklerde ve kızartmalarda çeşni olarak kullanılmak... | Kuru Patlıcan Biber Dolması Kuru patlıcan biber dolması Türkiye'nin Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde sevilerek yapılan bir ana yemektir. Bölgeler içinde ... | |