Kırmızı Biber Turşusu Kırmızı Biber Turşusu, Kış aylarının gelmesi ile her evde bir turşu telaşı başladı. Klasik salatalık turşusu ve karışık turşular her evde her kış zevkle tüketilmektedir. Ancak yeni tatlara da kapıyı aralamak gerekir. Kırmızı biber turşusu tarifimiz közlenmeden yapılmaktadır. Deneme amacıyla olduğu için az bir miktar verildi. Eğer sizin sevdiğiniz bir lezzet ise daha fazla yapabilirsiniz. Fazla yapılırsa içine limon tuzu eklemek biberlerin uzun süre diri kalmasını sağlayacaktır. Çünkü yağ biberleri eritecektir. Turşuya yağı sunum sırasında eklemek ve farklı soslar eklemek de mümkün tabi.
Kırmızı Biber Turşusu Malzemeleri - 1 kg kapya biber (kırmızı salçalık biber)
- Acı seviyorsanız tercihinize göre acı biber
- 4-5 dal maydanoz
- 5 diş sarımsak
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı sirke
- 2 yemek kaşığı kaya tuzu
- Yeterince su
- Uzun süre erimeden kalması için yarım aspirin
Kırmızı Biber Turşusu Yapılışı
Kapya biberlerimizi yıkayıp doğruyoruz. Yemeklik gibi çok küçük parçalar olmayacak. Maydanozu da yine yıkayıp ortalama boylarda doğruyoruz. Biber ve maydanozu kavanoza koyuyoruz. Önceden su dolu bir kasede beklettiğimiz sarımsakları çıkarıp kolaylıkla soyuyoruz. Üç ya da dört parçaya bölüyoruz. Kavanoza sarımsakları da ekliyoruz. Üzerine sirke, tuz ve yağı ekliyoruz. Uzun süre diri kalması için en son yarım aspirini de koyuyoruz. Kavanozu biraz çalkaladıktan sonra boşluk varsa üstünü içme suyu ile tamamlayın. Kavanozu sıkıca kapattıktan sonra gün içinde 3-4 defa kavanozu sallıyoruz. Takip eden günlerde ise günde bir kere sallamak sirke ve biberin birbirine lezzet vermesini sağlayacaktır. Hemen ertesi gün yenilebilen turşumuzun beklettikçe tadı güzelleşecektir. Sofraya koymadan önce üzerine farklı soslar ekleyerek sunabilirsiniz.
Afiyet Olsun Son Güncelleme : 25.11.2018 23:20:24 Kırmızı Biber Turşusu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 0 Yorum Yapılmış "Kırmızı Biber Turşusu" Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin |  | Kapya Biber | Kapya biber, bu biber kırmızı renge sahip acı olmayan bol etli bir biberdir kırmızı biber diye de adlandırılır. Bu biber tam bir ecza deposudur. İçerisinde C K ve P vitamini bulunduran bu biber insan sağlığı üzerinde çok etkili ve faydalıdır. Hastalı... |  | Rüyada Yeşil Biber Görmek | Rüyada Yeşil Biber Görmek, Rüyada yeşil biber görmenin birden fazla anlamı bulunmaktadır ve bu anlamlar rüya sahibi kişinin gördüğü diğer simgelere göre değişmektedir. Rüyada görülen yeşil biber genel olarak, çekilecek zorlukların, sıkıntıların, ... |  | Rüyada Biber Görmek | Rüyada biber görmek, kişinin cinsiyetine, yaşadığı kültüre ve gerçek hayatta yaşadığı olaylara göre farklı şekiller de alimler tarafından yorumlanmaktadır. Rüyada biber görmek, insanın çok hırs yapması ve bu hırsın hayatta daima başarıların art arda... |  | Çarliston Biber | Çarliston biber, diğerlerine göre daha iri, uzun, kalın ve etli yapıda olur. Renk olarak sarı ve yeşil olanları, aynı zamanda acı ve tatlı olanları bulunmaktadır. Yemeklerde sebze olarak ya da baharat olarak tüketimi yaygındır. İçeriğindeki C vitamin... |  | Domatesli Biberli Et Kavurma | Domatesli Biberli Et Kavurma: Domatesli biberli et kavurma evimizin ana yemeklerinden biridir. Lezzeti en bilindik ve soframızdan eksik olmayan domatesle, biberin, kırmızı etinize eklenmesi ile yapılır. Hem lezzet hem görüntü olarak gönül rahatlığı ... |  | Biber | Biber, biber bir metreye kadar boyu uzayan tohumu sarı renkte olan ve patlıcangillerden bir sebze çeşididir. Kahraman Maraş Gaziantep gibi illerimizde tarlalarda bol miktarda üretimi yapılır. Güneydoğu illerimizde çoğunlukla biberler üretilir ve toz ... |  | Pul Biberli Yoğurt | Pul biberli yoğurt, özellikle kilo vermek isteyen kadınlar tarafından yaygın şekilde kullanılan, kullanımı ve hazırlanması kolay bir kür tarifidir. Daha çok göbek bölgesinde biriken yağları eritmek için etkili olan pul biberli yoğurt, 2 hafta boyunca... |  | Cin Biber | Cin biber, süs biberi olarak ta bilinen biber türüdür. Bu biberler genellikle turşu yapımında, ezme yapımında kullanılır. Capsicum frutescens çok yıllık çalımsı gövdeye sahip olan, sarı, yeşil ve kırmızı renkteki sivri ya da tombul biçiminde küçük ac... |  | Biberli Tavuk Sote | Biberli Tavuk Sote, sote ya da sote etmek kızgın tavada yüksek ateş ile pişirmek anlamına gelir. Bu yöntem daha çok et ve tavuk türlerinin pişirilmesinde kullanılır. İçeriğindeki mineralleri ve vitaminleri koruyarak tavukların daha kısa sürede pişiri... |  | Biber Tohumu | Biber Tohumu, Biber tohumu genellikle ilkbahar, sonbahar ve yaz ayları içerisindeki aylarda dikilmesi tavsiye edilmektedir.Biber tohumunda tohumun kalitesi ve ekimi hasadın verimliliği açısından oldukça önemli olmaktadır. Biber tohumu ekim derinl... |  | Biber Turşusu | Biber Turşusu, Günümüzde pek çok sebzenin turşusu yapılmaktadır. Özellikle kış aylarına yapılan hazırlıklar arasında turşu hemen hemen ilk sırada gelmektedir. Hemen hemen her evde yapılmakta olan turşular hem karışık hemde ayrı ayrı yapılmaktadır. Tu... |  | Kırmızı Biber Közlemesi | Kırmızı biber közlemesi, kırmızı biber Anadolu'nun her bölgesinde severek tüketilir. Közlenmiş biber hemen her sofrada salata ve meze olarak, kabul günlerinde ise ikramlık olarak hazırlayabileceğiniz sayısız seçeneği size sunan eşsiz lezzette bir sun... | | | Kapya Biber | | Rüyada Yeşil Biber Görmek | | Rüyada Biber Görmek | | Çarliston Biber | | Domatesli Biberli Et Kavurma | | Biber | | Pul Biberli Yoğurt | | Cin Biber | | Biberli Tavuk Sote | | Biber Tohumu | | Biber Turşusu | | Kırmızı Biber Közlemesi | | Kırmızı Biber Turşusu | | Yoğurt Limon Pul Biber | | Acı Biberli Domates Sosu | | Biber Yetiştiriciliği | | Pul Biber | | Kuru Patlıcan Biber Dolması | | Biberli Ekmek Hamuru | | Kırmızı Biber Sosu | | Fırında Biber Dolması | | Kırmızı Biber | | Dolmalık Biber | | Biberli Tuzlu Kurabiye | | Dolma Biber | | Biber Sosu | | Biber Kızartması | | Biberli Yoğurt | | Domatesli Biberli Poğaça | | Biberli Yumurta | Popüler İçerik | Yoğurt Limon Pul Biber Yoğurt limon pul biber: Yoğurt, harika bir protein kaynağı olup metabolizmayı hızlandırıcı özelliğe sahiptir. Pul biberin yağ yakıcı özelliği vardır.... | Acı Biberli Domates Sosu Acı Biberli Domates Sosu: ege yöresinde yapılan pratik ve lezzetli bir sostur. Acı biber ve rendelenmiş domates ile hazırlanıp kavanozlara koyduğumu... | Biber Yetiştiriciliği Biber Yetiştiriciliği; Dünyada üzerinde yetiştirilen 12.000.000 ton biberin yaklaşık olarak %23’ü Çin'de, %10’u Türkiye’de, %9’u Nijerya’da yetiştiril... | Pul Biber Pul Biber, Çoğunlukla sıcakta kurutularak yapılan pul biber, tat ve lezzeti arttırmak amacıyla yemeklerde ve kızartmalarda çeşni olarak kullanılmak... | Kuru Patlıcan Biber Dolması Kuru patlıcan biber dolması Türkiye'nin Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde sevilerek yapılan bir ana yemektir. Bölgeler içinde ... | Biberli Ekmek Hamuru Biberli Ekmek Hamuru, Biberli ekmek, gerek misafirlerimiz için, kadınların günlerinde veya bir sabah kahvaltısı, ikindi çayı için yapabileceğimiz bir ... | |