Kırmızı Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Kırmızı Biber Turşusu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Biber Turşusu

Kış aylarının gelmesi ile birlikte her evde bir turşu telaşı başlar. Klasik salatalık turşusu ve karışık turşular her evde kışın zevkle tüketilmektedir. Ancak yeni tatlara da kapıyı aralamak gerekir. Kırmızı biber turşusu, klasik turşu tariflerinden farklı olarak közlenmeden yapılmaktadır ve oldukça lezzetlidir. Bu makalede, kırmızı biber turşusu yapımını detaylı bir şekilde ele alacağız.

Kırmızı Biber Turşusu Malzemeleri

  • 1 kg kapya biber (Kırmızı salçalık biber)
  • Acı seviyorsanız tercihinize göre acı biber
  • 4-5 dal maydanoz
  • 5 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı sirke
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu
  • Yeterince su
  • Uzun süre erimeden kalması için yarım aspirin

Kırmızı Biber Turşusu Nasıl Yapılır?

Öncelikle kapya biberlerimizi yıkayıp doğruyoruz. Yemeklik gibi çok küçük parçalar olmayacak şekilde doğramaya özen gösteriyoruz. Maydanozu da yıkayıp ortalama boylarda doğruyoruz. Biber ve maydanozu turşu yapacağımız kavanoza yerleştiriyoruz. Önceden su dolu bir kâsede beklettiğimiz sarımsakları çıkarıp kolaylıkla soyuyoruz. Sarımsakları üç ya da dört parçaya bölerek kavanoza ekliyoruz. Üzerine sirke, tuz ve zeytinyağını ekliyoruz. Uzun süre diri kalması için en son yarım aspirini de ekliyoruz. Kavanozu biraz çalkaladıktan sonra boşluk varsa üstünü içme suyu ile tamamlıyoruz. Kavanozu sıkıca kapattıktan sonra gün içinde 3-4 defa kavanozu sallıyoruz. Takip eden günlerde ise günde bir kere sallamak, sirke ve biberin birbirine lezzet vermesini sağlayacaktır. Turşumuz hemen ertesi gün yenilebilir hale gelir ancak bekledikçe tadı güzelleşecektir. Sofraya koymadan önce üzerine farklı soslar ekleyerek sunabilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

Turşunun daha lezzetli olması için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Örneğin, taze ve diri biberler kullanmak turşunun kalitesini artıracaktır. Ayrıca, kavanozun sıkıca kapatılması ve turşunun serin bir yerde muhafaza edilmesi de önemlidir. Turşu yapımında kullanılan sirkenin kalitesi de lezzeti etkileyen önemli bir faktördür. Elma sirkesi veya üzüm sirkesi kullanarak farklı tatlar elde edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Kırmızı Biber Turşusu Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Acı Biber Tarifi ve Malzemeleri

Acı Biber Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Biberli Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Bonfile Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Bonfile Tarifi ve Malzemeleri

Etli Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Etli Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Domates Kırmızı Biber Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Domates Kırmızı Biber Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Biber Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Biberli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Biberli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Bulgur Pilavı Tarifi ve Malzemeleri